STIBO PROGRAM ZA DECU DA DECA ZDRAVO RASTU, DA MAME BUDU U FORMI
 
Rekreacija
Sport
Opšte sportsko obrazovanje
Testiranje i praćenje razvoja
Pobeda i poraz
Timski rad
Oprema
   

 
 

STIBO program za decu ima za cilj da kod dece uzrasta od 4 do 12 godina razvije individualne lokomotorne sposobnosti do maksimuma. Osamdesetih godina je fitnes za odrasle doživeo veliku ekspanziju dok su fizičke aktivnosti i sport za malu decu spali ispod svakog minimuma koji je potreban za pravilan razvoj deteta.

Redovno bavljenje sportom od sasvim ranog životnog doba razvija zdrave navike i znatno smanjuje zdravstvene rizike koje nosi nezdrav način života. Dobre i zdrave navike takođe povećavaju produktivnost a time i samopouzdanje.

Deca treba da se bave sportom zato što to žele, a ne zato što njihovi roditelji smatraju da tako treba. STIBO program za decu je osmišljen tako da deci bude zabavno, odnosno da deca nisu svesna da ozbiljno vežbaju - treniraju.

Ukoliko trening nije zanimljiv ili interesantan, deca brzo gube interesovanje te ne žele više da se bave sportom. Stoga je bitno da program vežbanja bude ne samo zanimljiv već i primeren uzrastu. Ukoliko dete nije u mogućnosti da izvede zadate vežbe javlja se frustracija i deca ubrzo odbijaju da idu na treninge.

 
english